Prepaid kredietkaart

De kredietkaart is een vast begrip in de wereld van geld lenen, maar tegenwoordig is er ook de prepaid kredietkaart, een product waar steeds meer consumenten mee in aanraking komen en steeds meer toeneemt in populariteit. De werking van de prepaid kredietkaart is eigenlijk precies het tegenovergestelde van de hoe de normale kredietkaart werkt.

Waar u met de normale kredietkaart namelijk betalingen kunt verrichten die u pas later terug hoeft te betalen aan de kredietkaartmaatschappij is het met de prepaid kredietkaart zo dat u de kaart eerst zelf al van saldo moet voorzien voordat deze voor betalingen gebruikt kan worden. U zorgt er dus van tevoren al voor dat er geld op de kaart staat, zodat de kredietkaart kan worden gebruikt voor het doen van aankopen. U kunt dus nooit rood komen te staan, want als het saldo op uw prepaid kredietkaart niet meer voldoende toereikend is om uw aankopen mee te financieren, dan zult u er eerst zelf voor moeten zorgen dat het saldo weer op wordt gewaardeerd door geld naar uw kredietkaart over te schrijven.

Prepaid kredietkaart aanvragen

Prepaid-kredietkaart-viabuyDe prepaid kredietkaart kunt u op dezelfde wijze aanvragen als u dat met een normale kredietkaart zou doen. U kunt dit gewoon online doen op de website van de aanbieder van uw keuze. Hier vult u vervolgens uw persoonlijke gegevens in en de aanbieder zal uw aanvraag dan gaan keuren. Het mooie van de prepaid kredietkaart is dat uw aanvraag in veruit de meeste gevallen zal worden goedgekeurd, omdat het hier in principe niet echt om geld lenen gaat, zoals dat met de normale kredietkaart wel het geval is. U bent immers zelf degene die de kaart van saldo voorziet. En zoals al eerder aangegeven, bij het ontbreken van saldo op de kaart is de kaart ook niet te gebruiken en is het dus onmogelijk om u in de schulden te werken. De aanvraag voor uw prepaid kredietkaart wordt over het algemeen snel behandeld, want het risico voor de verstrekker van de kaart is relatief laag. Daarnaast is het ook zo dat de toetsing bij de Nationale Bank van Belgiƫ niet plaatsvindt. Als u op de zwarte lijst staat vermeld als iemand met schulden hoeft dit dus geen belemmering te zijn om toch aan uw kredietkaart te komen.

Verschillende varianten

Er zijn bij de prepaid kredietkaart een aantal varianten waaruit u de keuze heeft. Zo verschillen aanbieders bijvoorbeeld in de geldlimiet die maximaal op de kaart kan worden gezet. Verder betaalt u bij diverse aanbieders per jaar een vaste bijdrage voor het mogen gebruiken van de kaart, terwijl dit bij andere aanbieders volledig kosteloos is. Over het algemeen bedraagt de jaarlijkse bijdrage niet veel als u deze toch dient te betalen bij een aanbieder, meestal zal dit zo’n 5 euro zijn. Het kan ook geld kosten om uw prepaid kredietkaart te activeren, dus let ook hierop als u de aanbieders van de kaarten naast elkaar legt. Kijk ook goed of een aanbieder kosten rekent voor het doen van een transactie met uw prepaid kredietkaart en hoeveel deze kosten dan bedragen. Bij geregeld gebruik van de kaart wilt u natuurlijk dat dergelijke kosten zo laag als mogelijk zijn.

Prepaid kredietkaart of toch normale kredietkaart?

De prepaid kredietkaart en de normale kredietkaart zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken, aangezien ze in zoveel opzichten van elkaar verschillen. Vandaar dat het heel erg van u zelf afhangt welke van de twee kaarten meer geschikt is. Als u bijvoorbeeld wilt voorkomen dat u rood kunt staan, dan is de prepaid kredietkaart aan te raden. Daarnaast is het ook nog eens een zeer toegankelijke kredietkaart en kan vrijwel iedereen de kaart aanvragen. Anders dan bij de normale kredietkaart kunt u met de prepaid kredietkaart nooit meer geld uitgeven dan u heeft, aangezien u de kaart zelf van saldo zult moeten voorzien.

Previous post: