Kopen op afbetaling

Veel consumenten maken tegenwoordig dankbaar gebruik van de optie die er bestaat om spullen te kunnen kopen op afbetaling. Hier wordt natuurlijk zeer handig op ingespeeld door bijvoorbeeld grote warenhuizen die dit allemaal aanbieden. Maar ondanks dat het u allemaal zo makkelijk wordt gemaakt en dat u maar weinig in de weg wordt gelegd om gebruik te maken van kopen op afbetaling is het toch belangrijk dat u serieus nadenkt voordat u hier aan begint. Het lijkt misschien heel erg handig en gunstig om die veel te dure televisie via de kopen op afbetaling constructie te voldoen, maar natuurlijk is dat eigenlijk helemaal niet het geval. De rentevoet waarmee u in een dergelijke situatie te maken krijgt loopt zo hoog op dat het in veel gevallen helemaal niet aan te raden is voor kopen op afbetaling te kiezen. Let ook op dat wanneer u hier toch voor mocht kiezen en er een betalingsachterstand mocht ontstaan er hier ook een notering op de zwarte lijst van komt te staan.

Alternatief voor kopen op afbetaling

Dat kopen op afbetaling zeer duur voor u uit zou kunnen pakken mag duidelijk zijn, maar wellicht bent u geïnteresseerd in alternatieven voor kopen op afbetaling. Eigenlijk is het vrij simpel, want als u naar de meeste leningen kijkt zult u al zien dat de rentevoeten hiervan lager liggen dan bij kopen op afbetaling het geval is en dat lijkt het dus ook veel meer voor de hand te liggen dat u ‘gewoon’ een lening af gaat sluiten om vervolgens hiermee alles te kunnen gaan bekostigen in plaats van dat u zich gaat richten op kopen op afbetaling. Om echt goed te kunnen vergelijken moet u dan in de eerste plaats natuurlijk wel op de hoogte zijn van de rentevoet die er bij kopen op afbetaling komt kijken. Eens u deze weet kunt u voor uzelf veel eenvoudiger gaan bepalen welke route u kunt bewandelen voor een goedkope lening. Doorgaans zal dan een lening als beste optie uit de bus komen in verhouding tot kopen op afbetaling, want alhoewel het besparen van geld niet direct geassocieerd wordt met geld lenen mag het duidelijk zijn dat er met een reguliere geldlening meer geld bespaard kan worden dan wanneer de keuze valt op kopen op afbetaling.

Geld lenen is voordeliger

Natuurlijk is geld lenen altijd iets waarbij de kredietverstrekkende partij er als beste uitkomt, want die krijgt immers het geleende bedrag uiteindelijk terug plus daar bovenop ook nog is de interest. Kijkt u echter puur naar kopen op afbetaling en u zou in plaats hiervan dus voor een lening kiezen, dan heeft u waarschijnlijk een veel betere deal te pakken en zullen uw kosten uiteindelijk minder hoog gaan zijn. Zoek dergelijke zaken ook goed uit alvorens kopen op afbetaling te overwegen. Ook zou een kredietkaart bijvoorbeeld nog een optie voor u kunnen zijn.

Previous post:

Next post: