Kleine lening

Wat voor de een een kleine lening is hoeft dit natuurlijk nog niet ook voor de ander te zijn, maar doorgaans heeft men het over een kleine lening wanneer dit een lening onder de 1000 euro betreft. In dat geval valt deze lening uiteraard in het minilening segment, want daar staan deze leningen namelijk om bekend. Maar een kleine lening zou natuurlijk ook een lening van bijvoorbeeld 2500 euro kunnen zijn, wat voor veel leningen buiten de minilening om toch wel een minimum is om te lenen. Er zijn natuurlijk ook hier weer uitzonderingen te vinden van kredietverstrekkers die met een lager minimum werken om te lenen, maar u kunt er toch wel van uit gaan dat dat voor een lening als bijvoorbeeld een renovatielening het minimum is. Hierin geldt weer dat leningen vergelijken vertelt wat er eventueel allemaal mogelijk is.

Voordeel van kleine lening

Als we het wat de kleine lening betreft over een minilening hebben is in elk geval een lening simulatie alvast overbodig, want een dergelijke kleine lening is zo overzichtelijk dat een lening simulatie hierbij compleet overbodig zou zijn. De kosten zijn nooit hoog, maar worden daarnaast door dergelijke aanbieders vaak ook zeer helder gecommuniceerd en hiervoor is het dan ook niet nodig om eerst een lening simulatie te doen. Er zijn met de minilening ook simpelweg niet zo heel veel mogelijkheden en deze lening is dan ook vrij recht toe recht aan. Voor iemand die snel geld nodig heeft is dit zonder enige twijfel de lening waarvoor gegaan moet worden.

Snelle aflossing bij kleine lening

Een kleine lening stelt in de gehele constructie niet zo gek veel voor en ook wat aflossing betreft is het vrij helder met het oog op de looptijd. De looptijd ligt doorgaans zo ongeveer op 30 dagen, maar er bestaan ook mogelijkheden om hier iets meer of iets minder van te maken. Dit zal uiteraard wel wat invloed hebben op de aflossing, maar zoals gezegd zijn de mogelijkheden hierin erg beperkt en zult u hoe dan ook rekening moeten houden met een snelle aflossing van de lening.

Previous post:

Next post: