Geld lenen zonder bank

Er zijn consumenten die nieuwsgierig zijn of geld lenen zonder bank ook tot de opties behoort indien men een lening af wilt gaan sluiten. Het antwoord hierop is ja, maar de vraag is natuurlijk waarom u dit eigenlijk zou willen. Misschien denkt u dat bij geld lenen zonder bank de controle minder streng is op het verstrekken van leningen, maar uiteraard wordt ook hier zeer zorgvuldig gekeken of iemand wel of geen lening zou moeten krijgen, zoals dit ook bij banken gebeurd. Of er echt significante verschillen zijn in de controle valt te betwijfelen en het is dan ook niet zo dat geld lenen zonder bank makkelijker gaat als het geld lenen bij een bank. Bijkomend nadeel van het lenen zonder de tussenkomst van een bank is daarnaast ook nog eens dat het in veel gevallen flink wat scheelt in de rentevoet en dat deze er niet goedkoper op wordt. Zo vallen de laagste rentevoeten nog altijd te vinden bij de banken en zal een lening simulatie laten zien dat hier dus de minste dure leningen vallen te vinden.

Geld lenen zonder bank of niet?

De vraag is of u per se wilt gaan kiezen voor geld lenen zonder bank of dat het u eigenlijk verder niet zo heel veel uit maakt. Indien het u inderdaad per se is te doen om geld te kunnen lenen zonder bank is er verder niets wat u hiervan weerhoudt, want dit kunt u namelijk zeer eenvoudig doen. Als u echter de mogelijkheden af gaan wegen en dan met name kijkt naar de te verwachten kosten zult u misschien toch uw mening over geld lenen zonder bank een beetje bijstellen, want uiteindelijk lijkt het toch weinig nut te hebben om hiervoor te kiezen terwijl het uw kostenpost tijdens de looptijd van de lening alleen maar zal gaan verhogen. Overigens maakt het voor de maximale lening niet zo heel veel uit wat u precies kiest.

Vaak lagere rentevoet bij banken

Of het toeval is of niet, bij banken kunt u doorgaans een lagere rentevoet bedingen dan bij de mogelijkheden die er zijn voor geld lenen zonder bank. Dit kunt u bijvoorbeeld ook zien in het overzicht dat wij op onze hoofdpagina hebben geplaatst waarin toch ook goed is te zien hoe de verdeling een beetje is tussen banken en tussen de niet-banken. Geld lenen zonder bank levert in dit geval dan dus ook niet echt voordeel voor u op als consument en als u inderdaad tot de conclusie moet komen dat geld lenen zonder bank eigenlijk geen goedkope lening tot gevolg heeft lijkt de keuze wat dat betreft toch wel duidelijk. Indien geld lenen zonder bank toch is wat u graag zou willen doen moet u hiervoor dus letterlijk een prijs betalen en deze prijs komt dan dus in de vorm van kosten die hoger uitvallen dan in werkelijkheid nodig zou zijn voor de lening die u wilt, ongeacht welke lening dit dan ook is. U zult namelijk zien dat de rentevoet bij geld lenen zonder bank eigenlijk significant hoger ligt voor iedere lening, dus het is dan ook ten zeerste de vraag of het een slimme beslissing is om te maken op deze manier. Het is uiteraard maar net wat u zelf wilt, maar u weet nu in elk geval een beetje wat u van geld lenen zonder bank mag gaan verwachten, in elk geval met het oog op de kosten. Wanneer u geld wilt gaan lenen zonder bank komt wellicht ook nog de minilening bij u in beeld. Dit zou mogelijk ook nog iets interessants voor u kunnen gaan zijn.

Previous post:

Next post: